Beleggingsmethodes

Op deze pagina een beschrijving van een aantal methodes om met aandelen en of opties te beleggen.

Beschermde aandelen constructies


Door de combinatie van een gekocht aandeel en een gekochte put optie ontstaat een positie waarbij de waarde van de aandelen verzekerd is.

Deze zekerheid is niet gratis want er moet een premie voor de optie betaald worden.

De kunst is een gunstig moment af te wachten en vervolgens de juiste combinatie te kiezen. Dat is heel lastig met de hand te doen en een goede tool daarvoor is onmisbaar.

Geen cent teveel

Om de kans op winst zo groot mogelijk te houden is de juiste combinatie van prijs looptijd en uitoefenprijs van doorslaggevende betekenis op de winstkansen!

Opties op aandelen verkopen


Richt uw pijlen op het juiste doel

Als u in het bezit bent van aandelen heeft u de mogelijkheid call opties te schrijven (= verkopen). Daarmee kan het rendement op de belegging verhoogd worden.

Ook dit klinkt heel goed en kan het ook zijn maar wat te doen als plotseling de koers hard stijgt? Of als er een dividend uitbetaald gaat worden? Of als de koers hard onderuit gaat?

Schrijven op het juiste moment is heel winstgevend maar zelf een moment kiezen is heel lastig en een goede tool daarvoor is onmisbaar.

Optie combinaties


Door de combinatie van een of meerdere opties krijgt u de moegelijkheid om op elke koersbeweging te anticiperen.

Hier komt de kracht van Sinus naar boven. Want Sinus is in staat om verschillen de combinaties met elkaar te vergelijken. Daarbij kan gekozen worden welke beweging van de beurs verwacht wordt.

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn kunt u op deze site een nader overzicht vinden van de meest gebruikte combinaties. Van elke combinatie worden een aantal kerneigenschappen getoond. Dit zijn onder andere het risicoprofief en de toepasbaarheid. Het is duidelijk dat kiezen uit zo'n groot aanbod van mogelijkheden niet eenvoudig is en een goede tool daarvoor is dus onmisbaar.

De juiste combinaties

Klik op onderstaande knop voor een volledig overzicht van de meest bekende optie-combinaties die in Sinus worden ondersteund.

Opties kopen


Weinig kans op winst

Als u in het bezit bent van een zesde zintuig dat aanvoelt wanneer een koers gaat stijgen of dalen dan heeft het kopen van opties zin.

In bijna alle andere gevallen raakt u uw inleg kwijt. Elke optie die u koopt wordt verkocht door een ander. U moet er rekening mee houden dat deze verkoper een professional is die over goede computerprogramma's beschikt waarmee het risico dat hij neemt goed berekend wordt. Neemt u dan maar aan dat de kansen klein zijn dat de verkoper verliest.

Opties verkopen


Balanceren tussen hoop en vrees

De kans op winst met het verkopen van opties is groot.

Maar ook hier niet alles goud dat blinkt want de verliezen u kunnen, afhankelijk van de aantallen en koerswijzigingen astronomische vormen aannemen.

Lang niet iedereen kan met deze onzekerheid omgaan. Dat is ook de reden waarom professionele partijen zich hierop storten.

Het kaal schrijven op opties kan zeer lucratief zijn, maar als u niet precies weet wat de mogelijke risico's zijn is het heel gevaarlijk en een goede tool om dit te bepalen is onmisbaar.